Losser, De Schatkamer van Twente

Midden in Nationaal Landschap Noordoost-Twente ligt de gemeente Losser. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Daarom noemen we Losser ook “De Schatkamer van Twente”.

De gemeente Losser ligt met haar vijf kerkdorpen (Losser, De Lutte, Beuningen, Overdinkel en Glane) in een schitterende natuurrijke omgeving bestaande uit bos, zandverstuivingen en heidevelden. Arboretum Poort Bulten, vogelparadijs de Oelemars, natuurgebied het Lutterzand en het stuwwallengebied met o.a. de Tankenberg, zijn echte groene trekpleisters.

In de hele omgeving bieden goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden volop mogelijkheden voor de actieve recreant. Ook beschikt de gemeente Losser over een modern zwembad en een multifunctioneel sportcomplex met naast voetbalvelden, ook een atletiek- en schaatsbaan.

In en nabij de dorpskernen zijn veel cultuurhistorische erfgoederen bewaard gebleven zoals de steenfabriek de Werklust, de Staringgroeve en het historische Erve Kraesgenberg. Met het openluchttheater Brilmansdennen, galerieën en kunstroutes komen de cultuurliefhebbers niets tekort. Bovendien organiseren de vijf dorpen regelmatig muzikale, sportieve en gezellige feestelijke evenementen waar behalve inwoners ook bezoekers van buiten de gemeente van harte welkom zijn.

Er zijn meer dan voldoende prachtige accommodaties aanwezig om een verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Natuur en Twentse gastvrijheid zijn dé sleutelwoorden voor een heerlijke vakantie of gewoon een leuk dagje uit in de gemeente Losser, De Schatkamer van Twente. U herkent de schatten in de gemeente Losser aan het oranje met witte sleutellogo dat als visitekaartje fungeert.

Finalist van: Het Leukste Dorp van Overijssel

www.losser.nl